Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

Εκπαιδεύοντας τις καρδιές των μαθητών μας!Dalai Lama Centre // Educate the Heart from Giant Ant on Vimeo.

"Όταν ένα παιδί γεννιέται κάνουμε ό, τι μπορούμε για να το προστατεύσουμε, να το γαλουχήσουμε και να το αγαπήσουμε. Το μυαλό και η καρδιά ενός παιδιού είναι εύθραυστα.
Καθώς μεγαλώνουν θέλουμε να τους διδάξουμε όλα όσα ξέρουμε. Τα στέλνουμε στο σχολείο για να γεμίσουν το μυαλό τους με υπέροχες γνώσεις & να τους δώσουμε τα εργαλεία που χρειάζονται για τη ζωή. Στο σχολείο παίρνουν μια γεύση του πως είναι τα πράγματα στον έξω κόσμο. Εκεί υπάρχει φιλία, ρομαντισμός, απογοήτευση, αμηχανία, διακρίσεις και εκβιασμοί. 
Είναι όμως  τα εργαλεία που τους δίνουμε αρκετά για να προετοιμαστούν γι' αυτό τον κόσμο; Έχουμε τεράστια ευθύνη και αποτελεί πρόκληση το γεγονός, ότι αν θέλουμε πραγματικά να τους προετοιμάσουμε για τον έξω κόσμο, πρέπει επίσης να εκπαιδεύσουμε την καρδιά τους! 
Γιατί για να περιηγηθούν στον έξω κόσμο με συμπόνια, αποδοχή και ανοχή θα πρέπει να τους διδάξουμε συμπόνια, αποδοχή και ανοχή. Αυτό μπορεί να ξεκινήσει από το σχολείο μας και να αρχίσει σήμερα κιόλας! Μπορεί να συμβεί στην προπόνηση των αθλημάτων, στο μάθημα χορού, μουσικής ή οπουδήποτε. Συμβαίνει σήμερα σε όλο τον κόσμο με εκπληκτικά αποτελέσματα. 
Αν θέλουμε τα παιδιά μας να εξελιχθούν σε κοινωνικούς, συναισθηματικά ευαίσθητους και ικανούς νέους πρέπει να ζητήσουμε μια ισορροπημένη εκπαίδευση και να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση τόσο το μυαλού όσο  και της καρδιάς τους!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου