Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Tango Festival 2013

Acropolis tango festival

Το Φεστιβάλ Tango Acropolis θα πραγματοποιηθεί και αυτή τη χρονιά και θα μας χαρίσει 3 μέρες και νύχτες γεμάτες από τη ζωντάνια και το πάθος του tango! 

Το φεστιβάλ τελεί υπό την “Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO”, του Υπουργείου πολιτισμού του Μπουένος Άιρες, του Υπουργείου Τουρισμού,  της Πρεσβείας της Αργεντινής στην Ελλάδα και του Δήμου Αθηναίων.

Δύο πολιτισμοί, της Ελλάδας και της Αργεντινής δίνουν ραντεβού στους πρόποδες της Ακρόπολης και φιλοξενούνται από σημαντικούς ιστορικούς και Αρχαιολογικούς χώρους.

Η επίσημη έναρξη του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 5 Ιουλίου, στις 09.00 το βράδυ στο Μουσείο της Ακρόπολης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, που θα απολαύσει τις χορογραφίες αναγνωρισμένων χορευτών από όλο τον κόσμο. Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους παρευρισκομένους που θα εγκαινιάσουν την πρώτη milonga χωρίς σύνορα, συνοδεία ζωντανής ορχήστρας που θα διευθύνει ο αναγνωρισμένος Έλληνας συνθέτης Μάριος Στρόφαλης με ρεπερτόριο Tango μεγάλων συνθετών της Αργεντινής.

Το Σάββατο, 6 Ιούλιου, στις 11.00 το βράδυ τη σκυτάλη παίρνει το Θέατρο Δόρας Στράτου στου Φιλοπάππου. Τα ανεπανάληπτα χορευτικά, που θα ξεκινήσουν στις 24.00 με τη συμμετοχή ζευγαριών από όλη την Ελλάδα, θα ακολουθήσει η συναυλία της εκρηκτικής Αργεντίνας τραγουδίστριας από το Buenos Aires, Natalia Soledad Petsalis, με τη συνοδεία του Αργεντίνου κιθαρίστα Herman Mayr. Από κοινού θα παρουσιάσουν ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα υψηλής αισθητικής. Η βραδιά θα κλείσει με μία ολονύχτια milonga αφιερωμένη στην ενότητα και την ειρήνη του κόσμου.

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή, 7 Ιουλίου, στους πρόποδες της Ακρόπολης. Ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς θα υποδεχτεί το κοινό στις 09.00 το βράδυ. Η καρδιά της Αθήνας θα χτυπήσει στους ρυθμούς του πιο αισθησιακού χορού με ανεπανάληπτα χορευτικά από διάσημους χορευτές από την Ιαπωνία, Πορτογαλία, Ουκρανία, Ιταλία, Αργεντινή και Ελλάδα. Θα ακολουθήσει milonga υπό τη μουσική των Quinteto Tangarto, του μουσικού συγκροτήματος που έχει συνδέσει το όνομά του με την ερμηνεία και το αυθεντικό αίσθημα των Αργεντίνικων Tangos.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα ζήσουν τρεις μαγευτικές βραδιές που θα γράψουν ιστορία στις πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης. Οι βραδιές είναι αφιερωμένες στην τέχνη, το χορό, την αγκαλιά και την παγκοσμιότητα του Tango.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου